четвъртък, 14 февруари 2013 г.

Банофи пай - сладък подарък за Св. Валентин / Banoffee pie in a cup for Valentine's Day

 

Св.Валентин е онзи ден в годината, когато всичко е посветено на любовта. Да направиш подарък или изненада на любимия човек. Разбира се, някои хора у нас ще предпочетат Трифон Зарезан, за да се наквасят. Но на тези, които са решили да направят жест към човека до тях, или към любимия, който ги гледа от огледалото :) , мога да предложа интересна рецепта.
Представям ви вариация на известния банофи пай, но в чашки. Освен, че рецептата е лесна, тя е и много икономична. В нея може да използвате стар кекс или сладкиш, блатове за торта или меки сладки и бишкоти.

А ето накратко и продуктите:
3 парчета стар сладкиш
2 банана
1/2 консерва дулца де лече
250 мл сладкарска сметана
захарна декорация

Сложете начупения сладкиш (аз използвах шоколадов с портокалови корички, който имах вкъщи) на дъното на чашката и сложете малко нарязани банани. Полейте с 1-2 супени лъжички от карамела (дулца де лече). Ако не можете да намерите в магазина, пригответе сами, както съм ви разказала в тази рецепта. Сложете отново пласт натрошен сладкиш, банани и карамел. Завършете с бита сладка сметана и украсете по желание. Излизат около 3-4 по-големи чашки.

 
За украсата използвах малко захарно тесто, което изрязах във формата на сърчица.  

 


Както и други десерти в блога, и този изисква много малко усилие и дава много възможности да проявите креативност при приготвянето им. 


И  най-важното...приготвяйте ги с много любов!




1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...