сряда, 16 декември 2015 г.

Пудинг сладки по три начина / Pudding Cookies three ways


Още щом попаднах на тази рецепта, на лицето ми се появи усмивка. Само каква лесна и достъпна идея за ароматни сладки с всякакви вкусове - банан, ванилия, шоколад, а защо не и карамел. Как не се бях сетила за това по-рано! Ако и вие искате нова рецепта за коледни сладки, без да присъстват задължителните канела и джинджифил, опитайте тази!  


Аз реших да ги направя с пудинг ванилия, като за първи път, но затова пък ги поднесох в три варианта - с топнати в шоколад връхчета, с пудра захар и изцяло залети в шоколад. От рецептата излизат много бройки, така че успяхме да напълним коледните буркани, а сутрин да подслаждаме чая или кафето с една-две от тези домашни сладки.
И тук реших да използвам миксера за направата на тесто, тъй като отново е на маслена основа и може да се размекне прекалено от топлината на ръцете. 
Но сега ще ви споделя всички трикове, ето и рецептата:
220 г брашно
120 г масло
100 г пудра захар
1 пак. пудинг 
2 жълтъка
2 с.л. прясно мляко

В купа пресяваме брашното. Добавяме пудинга ( използвах ванилия, но може да използвате всякакъв аромат), прибавям и останалите съставки. 


Разбивам всичко с миксера за няколко минути. ( Делимано имат много удобна приставка за този вид смеси)


Прави тестото много гладко, което е съществено за всяко бисквитено тесто.


За разлика от други бисквитени теста, това остава под формата на паста, което го прави лесно за нанасяне с шпатула върху формата ето така:



Минаваме с острата страна на шпатулата (или нож) през повърхността, като забираме излишъка и го връщаме към останалата ни смес, за втората порция сладки. Ако нямате такава тавичка за сладки, може да добавите още малко брашно и/ или пудинг, така че да направите тестото по-твърдо и да можете да ги оформите на ръка!



Пъхам да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса.


От тази доза излязоха общо 63 бройки, които разделих на три. Една част поръсих с пудра захар, друга - потопих връхчетата на сладките в разтопен шоколад с малко масло, 


а третата - потопих изцяло в шоколадовата заливка. 


У дома ухае на Коледа вече, а ако тези сладки ви харесват, почакайте да видите, когато ви споделя любимата ни семейна рецепта за пълнени меденки и джинджифилови сладки! 
Весели празници! 

п.п. Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,

 а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястия, присъединете се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! ! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди!


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. 
Благодаря ви, приятели!

28 коментара:

  1. Лесни и чудесни! Много са красиви, Люси! Със сигурност вкусни, а и по-различни от традиционните сладки за празника.
    Така и не се наканих да си купя такава формичка. Трябва да се разходя до Кауфланд, че точно по това време ги пускат и то с голямо намаление. Добре ме подсети.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Даре, благодаря ти! Аз формичката си я взех от намалени и преоценени. Инак и аз не мога да смогна да си купя всичко :) Но варианти за направата на тези сладки - много! весели празници, мила!

      Изтриване
  2. Страхотни сладки, Люси! Чак тук усетих коледния аромат от твоята кухня! Весели празници!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Пете! Чувствай се почерпена! Весели празници, мила!

      Изтриване
  3. Люси,
    при теб предпразничната подготовка кипи с пълна сила.Личи си,че влагаш много усилия и старание.Чудни са сладките.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Елена! Така е наистина - всеки ден се подготвя нещо ново и вкусно! Благодаря ти, че оценяваш вложения ми труд и ме даряваш с приятелското ти присъствие тук! Весели празници, мила!

      Изтриване
  4. Аз за сега съм все още на вълна класически коледни сладки с канела и джинджифил, но тази твоя идея много ми допада! Особено много ми хареса снимката, където са наредени като войничета :))
    Тези изцяло с шоколад най-ме блазнят, да си кажа честно...
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Алекс, ами пък ти си толкова сладка, че е нормално сладки неща да ти харесват! Ако можеш всички бих ти дала! Прегръдки от мен и весели празници, мила!

      Изтриване
  5. Много хубави сладки,мирише вече на коледа.Поздрави отново си се справила чудесно.Весели празници.

    ОтговорИзтриване
  6. Izglejdat vkusni. Moje li s neshto da se zameni pudinga?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте и се извинявам за късния отговор ( обикновено съм много по-бърза :) Мисля, че може да се замени с нишесте! Поздрави и весели празници!

      Изтриване
  7. Благодаря за идеята.Очаквам с нетърпение още празнични хитринки . :-)

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря за идеята, точно си търсех рецепта за нещо по-различно от обичайните бисквити с канела и джинджифил. Тестото подходящо ли е за шприцоване? Разполагам с шприц - от тези, които имат накрайници за украса на торти и много приставки с различни форми за направата на бисквити?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, тестото е точно за тази цел.:) Поздрави и весели празници!

      Изтриване
  9. Да попитам дали е удачно да се изпекат във пресите за гъбки орехи.... тези дето се слагат върху котлона директно ☺

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Силвия, сещам се за пресите, но не съм работила с тях. Според мен, може и да станат :) Поздрави!

      Изтриване
  10. А тестото за пудинг сладките достатъчно гъсто ли е за да го сложа в шприца за бисквитки?
    Наистина изглеждат страхотни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, мисля, че става достатъчно гъсто за целта. Опитайте с една-две пробни сладки, дали запазват формата си след печене или има нужда от още брашно. Поздрави!

      Изтриване
  11. С удоволствие чета всяка ваша рецепта ,всички са прекрасни и сполучливи ,когато пробвам да направя нещо.Тези сладки са ми много любими ,намеря ли си формички ,задължително ще ги направя. Весели празници ,уникално момиче !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря от сърце, Саше :) Поздрави най-сърдечни и весели празници!

      Изтриване
  12. Здравей чаровнице ! За пореден път - наслада за сетивата, чудесни бисквитки! Впечатлих се и от достъпната откъм продукти и лесна за направа рецепта.Имам питане - понеже нямам такава формичка, мога ли след като добавя брашно / и горе-долу колко/ да разточа на кора и да изрежа бисквитки ? Благодаря ! Светли празници Люси !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Раде! Да, може на око да си го приготвиш, така че да става за разточване. Не прекалявай много с брашното, да не ти станат много твърди. Разточвай го докато е още твърдо ( след престой в хладилник), върху набрашнен плот. Може да изрежеш полумесеци с чашка също така :) Весели празници, мила! ( Съвет: Аз винаги пека една първоначална сладка, за да видя как се изпича. Ако се разстила прекалено, добавям още брашно, ако е много твърда - може да сложа още малко масло :)

      Изтриване
  13. Людмила Атанасова19 декември 2017 г. в 19:11

    Наистина страхони и много лесни за направа сладки,а и рецептата е толкова добре и нагледно обяснена.Мажете ли формата с мазнина? Благодаря ви за всичките ви превъзходни рецепти! Весели празници!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте и благодаря за хубавите думи! Не, не я мажа с мазнина, защото самото тесто е маслено, но ако имате проблеми ( може да е друг материал формата), може и да се наложи. Опитайте първо да изпечете една - две сладки и да видите :) Поздрави и весели празници!

      Изтриване
  14. Здравей, Люси. За Коледа винаги правим 4-6 вида сладки, гледам всяка година, освен любимите ни, да направя и нещо ново. Спрях се на тази рецепта 🙂 би ли споделила колко са трайни пудинг сладките, колко дни по-рано е ок да ги изпечем? Благодаря 🙂

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анна. сладките са много трайни. Можеш и две седмици преди това да ги изпечеш. Повечето сладки за Коледа се правят по-сухи, за да издържат дълго време :) Поздрави и усмивки!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...