петък, 30 юни 2017 г.

Тарта "Сникерс" / Snickers Tart


Продължавам с предложения за десерти, които няма да ви поизпотят нито от към усилия, нито от към включване на печката. Освен това, тази седмица предвиждат температурите да достигнат 44 градуса, така че просто може да ползвате мястото зад предното стъкло на колата за фурна, ако ви се наложи. 

Тъй като тази вкусотия се нуждае от има-няма 5 минути печене общо, този метод е напълно възможно да сработи идеално. Освен времето навън, и десертa, който ви предлагам е изключително горещ, не като начин нa поднасяне, а емоциите които ще ви връхлетят. 


Каква по-секси комбинация от тази на шоколад и карамел, а когато я комбинираш с щедро количество фъстъци е доказано, че лекува и лошо настроение :)

Няма по-голЕм звЕр от гладния човек, затова не си го причинявайте, независимо колко сте се стиснали за лятото.




За да си успокоя душичката например, направих кората с пълнозърнесто брашно, за разлика от оригинала, и използвах готов карамелен крем, за да спестя още време. С една дума - десерта става наистина бързо, нечовешки вкусен е ( цитирам опиталите го :)), а хубавото е, че малко парченце може да засили желанието ви за сладко, без да е нужно да натикате дебело парче тестена торта в стомаха си.



Сред приготвените последно време десерти, не торта, а точно тази тарта стана фаворит на моя клуб на чревоугодника ( a.k.a family and friends), който обслужвам напълно доброволно и безвъзмездно, затова я споделям с вас с голяма увереност за гаранция за качество :) А ето и самата рецепта:


Необходими продукти:
1 ч.ч. млени фъстъци
1 ч.ч. дулсе де лече/ варена сгущенка
1 -2 шепи цели печени фъстъци
2 с.л. светла кафява захар
115 г масло
3 с.л. ледена вода
щипка сол

Още: 
100 г шоколад
100 мл течна сметана

Започваме като в купа слагаме 3/4 ч.ч от млените фъстъци в купа. Заделяме останалата част за украса на тартата. 

                       

Прибавяме брашното, захарта, солта, маслото и ледената вода. 


Омесваме всичко на ръка, докато получим еднородна смес. Разпределяме сместа във форма за тарт, с диаметър около 20 см, внимателно разпределяйки я равномерно по дъното и стените на формата. Слагаме тартата за около 10 минути в хладилника да стегне, а през това време, от хартия за печене изрязваме кръг с размерите на тартата. 
Поставяме я върху охладената кора, а отгоре поставяме някаква тежест - може да са зърна стар боб, специални тежести за пайове или просто шепа чаени лъжички и вилички.

                

Ако избере последното, внимавайте после да не се изгорите при изваждането им, а целта на това е кората да не се надигне много по време на печене.
Пъхаме кората да се запече за около 20 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса, а след изпичане оставете да се охлади напълно.
След това нанесете половината от карамела, сложете целите фъстъци ( аз ги слагам заедно със солта, тъй като се съчетава идеално с карамела) 


и разпределете останалата половина от карамела. Аз имах у дома това малко бурканче от дулсе де лече, но вие може да ползвате и друг по желание.
Пъхам в хладилника за кратко, докато приготвя ганаша, а за него следваме стандартната процедура, която съм описвала хиляди пъти: загряваме сметаната до степен на кипване, дърпаме от котлона и прибавяме начупения на ситно шоколад. Разбъркваме двата компонента, докато получим хубав, лъскав , шоколадов крем.
Изсипваме върху тартата и пъхаме в хладилника отново.

                   

Може да ви изглежда повече работа отколкото е, но истината е, че десерта наистина отнема малко време за приготвяне :)


Отгоре украсих с поръска от останалите млени фъстъци и парченца сникерс :)


Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!


7 коментара:

  1. Чудесна рецепта за любителите на Сникерс! Току що го направих, нямам търпение да стегне и да го опитам. Благодаря за рецептата

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ники :) Ще чакам отзиви!

      Изтриване
    2. Ами вече няма и трохичка, свърши като аламинутите! Човек ще помисли, че беше захарен памук и се стопи десерта сам! Много, ама много добър!

      Изтриване
  2. Жестока изкусителка си,Люси,и това ще се прави,изглежда толкова лесно,а така привлекателно!:)и точно по наш вкус-шоколадово-карамелено,много ядки...и дулсе де лече...окапах се вече:))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина е много вкусно, но най-вече за любителите на шоколада и карамела. На мен ми е малко в повече, тъй като съм по по-пловвите десерти, но майка ми говори само за този десерт :) Поздрави!

      Изтриване
  3. Здравейте, за колко парчета е рецептата?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Кристин! За около 8-10 парчета :) Поздрави!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...